Reviews

Een selectie van mijn werk

Over mij   —   Ivo Fokkema

KreaDoe 2022, Utrecht

Video: Ernie de Vries

Oneindig nieuwsgierig — ik moet en zal weten hoe iets werkt. Creatief en gefascineerd door de natuur. Onderzoeker met een laboratorium achtergrond, werkend in de humane genetica, autodidactisch programmeur, en ambassadeur van Polyestershoppen. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen; ik kan me niet concentreren op slechts één ding en ik zit nooit stil.
Ik ben altijd al bezig geweest met mijn handen — iets maken, bouwen, creëren. Ik ben nooit erg goed geweest in tekenen of schilderen. Maar iets wat ik zag, namaken en omvormen tot iets wat ik in mijn handen kon houden, vond ik altijd prachtig. Dus toen ik epoxyhars tegen kwam, was ik direct verkocht door de enorme hoeveelheid mogelijkheden die dit medium met zich meebrengt. Hoewel ik veel verschillende dingen uit heb geprobeerd en nog steeds vaak iets totaal nieuws probeer, blijf ik toch vaak terugkomen naar het oceaan thema. De meeste inspiratie komt uit mijn herinneringen van Australië, waar ik negen maanden gewoond heb en waar je de meest prachtige stranden kunt vinden. Om het tropische gevoel en de verwondering om prachtige natuur naar huis te halen, probeer ik mijn werk zo realistisch mogelijk te maken. Een wereld te scheppen waarin je kan wegdromen — een ocean dream world.

EpoxyTips
In de loop van de jaren heb ik vele honderden tests gedaan — verschillende epoxies, verschillende technieken, verschillende omstandigheden... Omdat ik een plek miste waar alle tips en info over epoxy samen kwamen, heb ik daar zelf een website voor gemaakt: epoxytips.nl. Ben je dus zelf ook met epoxy bezig en wil je meer weten over de mogelijkheden of loop je tegen problemen aan en ben je op zoek naar een oplossing? Vaak zul je het antwoord vinden op mijn website. De site bevat ook verschillende hulpmiddelen zoals mengschema's en een epoxy calculator, waarmee je precies kunt uitrekenen hoeveel epoxy je nodig hebt voor je project.